Maling

Maling
Maling

cHvorfor male parketgulve?

Maling er en stabil gulvbehandling som er fulddækkende. Herved kan træets naturlige udseende ikke ses, til gengæld får man med maling en heldækkende ensfarvet overflade. Maling kan være en supergod overfladeløsning til utrolig slidte parket og plankegulve, som ikke tåler en gulvafslibning eller afhøvling.

Typer af gulvmaling?

Der anvendes ofte 2 typer af gulvmaling, epoxy og alkyd. Begge malinger er rimelig slidstærke og benyttes ikke kun på gulve af træ, men også på betongulve i fabrikshaller hvor der køre palleløftere.

Hvorfor gulvmaling?

Ifald et parketgulv eller plankegulv er nyt eller nyafslebet, vil gulvbehandling med maling være fjollet. Fuldmaling anvendes på et såkaldt ‘problemgulv’ for at dække over skader, herunder misfarvninger, revner, huller, dybe hakker. Et malet parketgulv eller plankegulv er smudsafvisende, let at vedligholde og rengøringvenlig.

Forarbejde inden malerarbejdet igangsættes

Parket eller plankegulvet skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste fedt, smuds, snavs og støv vil skabe problemer.

Hvordan plejes og rengøres et malet parket?

Såfremt malingen viser tegn på slid, kan det genbehandles. Er malingen slidt gennem behandlingen til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele gulvfladen. Pleje, gulvrengøring og vedligeholdelse er nemt ligesom på et lakbehandlet bræddegulv. Ved rengøring får du et rent trægulv let og hurtigt, hvilket naturligvis er vellidt hos børnefamilier.

Er der mulighed for farvevalg?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid heldækkende farve, men det er også muligt at farvetone malingen til en mørk farve. Et malet gulv kan også påmales border og kanter.

Ring eller skriv gerne til os for en snak om perspektiv for dit massive gulv.

2 kommentarer til “Maling”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.