Dørtrin

Dørtrin benævnes også fodspark, dørtærskler, tærskler, fodtrin og bundkarm er et af de mest udsatte bygningselementer i boligen. De påføres slitage og spark i større grad end hjemmets trægulv. Afslibning af dørtrin tilbydes af os, dit dygtige lokale gulvfirma med stor erfaring og viden. Vi varetager alle typer opgaver indenfor gulvbranchen, herunder afslibning af dørtrin, trapper og gulve.

Kan jeg få billig afslibning af dørtrin?

Forudsat du har plankegulve eller parketgulve, vil ethvert gulvarbejde blive lavet af vore solide og lokale håndværkere. Ikke for det så er vores specialitet gulvbehandling, gulvafhøvling og gulvafslibning, hvor vores kompetancer, erfaring og ekspertiser virkelig får fri udfoldelse. Alligevel spænder vore arbejdsområder vidt lige fra afslibning af dørtrin til afhøvling af trægulve og store gulvforbedringer. Uanset hvilket gulvarbejde vi løser, kan du forvente at få en god og brugbar effekt med garanti.

løft din hjertets udkårne over dørtrinnet!

Det er en hedensk tradition at gommen bærer bruden over dørtrinnet efter giftemålet. Her bydes bruden velkommen i boligen for familiens fremtid umiddelbart efter brylluppet.

Hvorfor et dørtrin?

Anbringelsen af dørtrin er altid den værst sandsynlige og skaber nogen slid, stød og knubs. Det betyder, at materialet tit er af en hårdt træ, der kan udholde den store belastning og ubeskyttethed. Den hårdeste træsort vi har i Danmark er eg. Så dermed er flere dørtrin udført i eg og egetræ. Som oftest vil rummenes dørtrin få den samme efterbehandling som de omliggende plankegulve eller parket har. Dette skaber en harmonisk helhed og giver et rigtig pænt slutresultet.

Bundstykke eller dørtærskel?

Et dørtrin har forskellige betegnelser, der gentagne gange bruges planløst. Herunder:

  • Dørtærskel
  • Bundstykke
  • Fodtrin
  • Fodspark

Dørtrin er et lavstammet trin i døråbningen, der i bredde og længde modsvarer underkanten af døren. Det har en støjdæmpende effekt og isolerer mod træk og kulde. Det giver en naturlig deling af rummet, der er formålstjenlig ved pleje, vedligeholdelse og rengøring.

Hvorfor laves dørtrin i hårde træsorter som eg?

Som tidligere nævnt, udsættes dørtrin for en forrykt stor byrde. Dette gør dem ømfindtlige og vil kræve flittigere slibning end parketgulve samt en bestandig overfladebehandling. I visse sager lakeres trinnene selvom plankegulvet får en anden gulvovefladen som lud, voks, sæbe eller olie

Til hvad nytte runder dørtrin?

Slitage og flere års anvendelse af bundstykker i blødt træ kan blive så slidt, at de udhules på midten. Hvilket er man vidne til første og fremmest ved bløde træsorter som gran, lærk og fyr som har været brugt i mere end hundrede år. meget slidte dørtrin kan som oftest slibes plane, men vi overværer mange gange tilfælde hvor en sanering og udskiftning er uundgåelig.

Dørtrin er ofte en del af dørkarmen

Bundkarme, fodspark, bundstykker og fodtrin er alle en del af selve karmen. I nogle nye moderne boliger og hjem har trægulvene ingen dørtrin.

Fodtrin eller fodspark?

Ved at vælge trin i eg og egetræ, benyttes den hårdeste træsort vi har i Skandinavien og Danmark. Hermed opnås et ubeskrivelig slidstærkt trin med fin kvalitet.

Ekspert i renovering af dørtrin

Vi er specialister i gulvslibning, gulvbehandling samt afslibning af dørtrin, køkkenbordplader, trappetrin, bordpladersamt vindueskarme af træ. Kontakt os derfor gerne for en snak om dine trægulve, og få billig afslibning af dørtrin i dit hjem og bolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.